Zoeken.. Extra resultaten ophalen..

Bloesembomen

1 / 1

Bloesembomen zijn de perfecte aanvulling voor uw tuin, of u nu op zoek bent naar een boom die elk seizoen bloeit of een boom met een ongelooflijke verscheidenheid aan bloemen. Het beste aan bloesembomen is dat ze veelzijdig en gemakkelijk te kweken zijn. Je hoeft alleen maar een goede plek voor ze te vinden, ze wat zonlicht te geven en ze water te geven wanneer dat nodig is. Maar wat als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste boom?

Bij het kiezen van de juiste bloesemboom voor uw tuin zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden:

-Waar komt de boom te staan? De meeste bloesembomen houden van volle zon en goed gedraineerde grond, maar sommige geven de voorkeur aan gedeeltelijke schaduw en zure grond;

-Hoe hoog wordt de boom? Sommige bloesembomen worden niet hoger dan een meter, terwijl andere wel een meter hoog kunnen worden;

-Wat voor soort bloemen zal hij produceren? Er zijn honderden verschillende soorten bloemen op elk type bloesemboom, dus zorg ervoor dat je weet wat voor soort bloemen je wilt voordat je er een koopt!

Er is een boom die in elke tuin opvalt: een bloeiende boom met felroze bloesems. Maar niet elke soort bloesemboom voldoet: je hebt de juiste nodig voor je eigen persoonlijke stijl.

Een boom met uitbundige bloei valt naast zijn prachtige voorjaarsbloemen ook op door zijn vorm en kleur. De appel-, peren-, pruimen- of kersenboom heeft een mooie uitstraling en komt later in het seizoen tot zijn recht met zijn vruchten. En hetzelfde geldt voor een kweepeer, mispel of moerbei: voor elke tuin is er een geschikte bloesemboom.

Een krentenboom, lijsterbes of meidoorn passen goed in een natuurlijke of landschappelijke omgeving, maar misstaan ook niet in een hedendaagse tuin. Wil je een bijzondere boom met roze bloesems, dan kun je kiezen voor een judasboom. De paars-roze bloemen verschijnen begin mei op de nog kale takken. Wil je een boom met paarse bloemen, overweeg dan een heerlijk geurende sering.

En wat dacht u van een laburnum? Deze plant met gele bloemen zorgt voor een zonnige, warme sfeer en trekt veel hommels, bijen en vlinders aan. De zaaddozen van de laburnum zijn echter zeer giftig!