Zoeken.. Extra resultaten ophalen..

Platanus hispanica | Gewone plataan

| Platanus acerifolia / Platanus hybrida / Gewone plataan

Omschrijving

De Platanus hispanica wordt veelal gebruikt op de locaties: straat, laan, plein, parken, parkeerplaats, groenstrook, in bakken, daktuinen, grote tuin, begraafplaats, wadi. In Nederland wordt dit soort ook wel Gewone plataan genoemd. Het blad is hoofdzakelijk groen van kleur. In de herfst zijn het de kleuren geelbruin die de boventoon voeren. De boom kent een aantal vruchtsoort(en), waaronder: opvallend en doosvrucht. Op zoek naar advies of deze Platanus hispanica bestellen? Neem gerust contact met ons op!

Bezorgkosten en betaalmogelijkheden

Tot €750,- €40,-
Vanaf €750,- Gratis
Bezorging met eigen transport door heel Nederland en België
*Waddeneilanden op aanvraag

Eigen transport

Omdat we het transport in eigen beheer hebben kunnen we snel schakelen en met de grootste zorg de bomen bij u bezorgen. De routes proberen we zo efficiënt mogelijk in te plannen om hierdoor zo min mogelijk het milieu te belasten. Betreft de bezorging staat u centraal. Wij bezorgen op afspraak. Ook is het mogelijk om producten te leveren als u niet thuis bent. Naderhand dat wij overlegd hebben met u komen we samen tot de beste overeenkomst wanneer de bomen of planten geleverd kunnen worden op uw gewenste adres. Om uw bomen in de beste staat af te leveren kiezen wij ervoor om zelf de bomen af te leveren of een ander gerenommeerd bedrijf dat wij vertrouwen met uw bomen. Zodra wij de bestelling ontvangen hebben nemen wij op werkdagen binnen 24 uur contact met u op per e-mail of telefoon. De bestelling wordt geleverd in 5 werkdagen. Mocht u alles door Bomenaanbod wil laten regelen gebeurt dit in 10 werkdagen.

Specificaties

Soort Platanus hispanica
Nederlandse naam Gewone plataan
Synoniem(en) Platanus acerifolia, Platanus hybrida
Lokatie toepassing Straat, Laan, Plein, Parken, Parkeerplaats, Groenstrook, In bakken, Daktuinen, Grote tuin, Begraafplaats, Wadi
Boomkruin Rond, Halfopen kroon
Boomhoogte (volwassen) 20-25 m
Vruchten Opvallend, Doosvrucht
Bladkleur Groen
Vruchtkleur Bruin
Herfstkleuren Geelbruin
Verkoop hoogte 300/350
Bloemkleur Geelgroen
Bloeiperiode Mei
Schors en takken Grijsgroen, Afbladderend, Glad
Grondsoort Löss, Zavel, Lemige grond, Zand, Lichte klei
Bodemvochtigheid Droog, Vochtig
Winterhardheid 6a (-23, 3 tot -20, 6 °C)
Verharding Geen invloed
Wind gevoelig Weinig gevoelig, Verdraagt matige zeewind
Giftig Nee