Zoeken.. Extra resultaten ophalen..

Parrotia persica 'Bella' | Perzisch ijzerhout

Omschrijving

De Parrotia persica 'Bella' is een soort dat in elke tuin past. Deze boom kan op alle grondsoorten gepland worden. In Nederland wordt dit soort ook wel Perzisch ijzerhout genoemd. Het blad is hoofdzakelijk roodviolet uitlopend, donkergroen van kleur. In de herfst zijn het de kleuren scharlakenrood en donkerrood en roodviolet die de boventoon voeren. De boom kent een aantal vruchtsoort(en), waaronder: klein en doosvrucht. Op zoek naar advies of deze Parrotia persica 'Bella' bestellen? Neem gerust contact met ons op!

Bezorgkosten en betaalmogelijkheden

Tot €750,- €40,-
Vanaf €750,- Gratis
Bezorging met eigen transport door heel Nederland en België
*Waddeneilanden op aanvraag

Eigen transport

Omdat we het transport in eigen beheer hebben kunnen we snel schakelen en met de grootste zorg de bomen bij u bezorgen. De routes proberen we zo efficiënt mogelijk in te plannen om hierdoor zo min mogelijk het milieu te belasten. Betreft de bezorging staat u centraal. Wij bezorgen op afspraak. Ook is het mogelijk om producten te leveren als u niet thuis bent. Naderhand dat wij overlegd hebben met u komen we samen tot de beste overeenkomst wanneer de bomen of planten geleverd kunnen worden op uw gewenste adres. Om uw bomen in de beste staat af te leveren kiezen wij ervoor om zelf de bomen af te leveren of een ander gerenommeerd bedrijf dat wij vertrouwen met uw bomen. Zodra wij de bestelling ontvangen hebben nemen wij op werkdagen binnen 24 uur contact met u op per e-mail of telefoon. De bestelling wordt geleverd in 5 werkdagen. Mocht u alles door Bomenaanbod wil laten regelen gebeurt dit in 10 werkdagen.

Specificaties

Soort Parrotia persica 'Bella'
Nederlandse naam Perzisch ijzerhout
Lokatie toepassing Straat, Laan, Parken, Parkeerplaats, Groenstrook, In bakken, Daktuinen, Grote tuin, Kleine tuin, Patiotuin, Begraafplaats, Elke tuin
Boomkruin Smal ovaal, Halfopen kroon
Boomhoogte (volwassen) 8-10 m
Vruchten Klein, Doosvrucht
Bladkleur Roodviolet uitlopend, Donkergroen
Vruchtkleur Bruin
Herfstkleuren Scharlakenrood, Donkerrood, Roodviolet
Bloemkleur Rood
Bloeiperiode Februari, Maart
Schors en takken Licht grijs, Donkergrijs, Glad, Violetgrijs
Grondsoort Löss, Zavel, Veen, Zware klei, Lichte klei, Zand, Lemige grond, Elke grond
Bodemvochtigheid Droog, Vochtig
Winterhardheid 5a (-28, 8 tot -26, 1 °C)
Verharding Veel invloed
Wind gevoelig Weinig gevoelig
Giftig Nee