Zoeken.. Extra resultaten ophalen..

Cornus mas | Gele kornoelje

| Cornus mascula / Gele kornoelje

Omschrijving

De Cornus mas wordt veelal gebruikt op de locaties: straat, parken, groenstrook, in bakken, daktuinen, grote tuin, kleine tuin, begraafplaats, landschap, ecologische zone, windsingel. In Nederland wordt dit soort ook wel Gele kornoelje genoemd. Het blad is hoofdzakelijk groen van kleur. In de herfst zijn het de kleuren roodviolet die de boventoon voeren. De boom kent een aantal vruchtsoort(en), waaronder: opvallend en eetbaar. Op zoek naar advies of deze Cornus mas bestellen? Neem gerust contact met ons op!

Bezorgkosten en betaalmogelijkheden

Tot €750,- €40,-
Vanaf €750,- Gratis
Bezorging met eigen transport door heel Nederland en België
*Waddeneilanden op aanvraag

Eigen transport

Omdat we het transport in eigen beheer hebben kunnen we snel schakelen en met de grootste zorg de bomen bij u bezorgen. De routes proberen we zo efficiënt mogelijk in te plannen om hierdoor zo min mogelijk het milieu te belasten. Betreft de bezorging staat u centraal. Wij bezorgen op afspraak. Ook is het mogelijk om producten te leveren als u niet thuis bent. Naderhand dat wij overlegd hebben met u komen we samen tot de beste overeenkomst wanneer de bomen of planten geleverd kunnen worden op uw gewenste adres. Om uw bomen in de beste staat af te leveren kiezen wij ervoor om zelf de bomen af te leveren of een ander gerenommeerd bedrijf dat wij vertrouwen met uw bomen. Zodra wij de bestelling ontvangen hebben nemen wij op werkdagen binnen 24 uur contact met u op per e-mail of telefoon. De bestelling wordt geleverd in 5 werkdagen. Mocht u alles door Bomenaanbod wil laten regelen gebeurt dit in 10 werkdagen.

Specificaties

Soort Cornus mas
Nederlandse naam Gele kornoelje
Synoniem(en) Cornus mascula
Lokatie toepassing Straat, Parken, Groenstrook, In bakken, Daktuinen, Grote tuin, Kleine tuin, Begraafplaats, Landschap, Ecologische zone, Windsingel
Boomkruin Afgeplat rond, Dichte kroon
Boomhoogte (volwassen) 6-8 m
Vruchten Opvallend, Eetbaar, Steenvrucht
Bladkleur Groen
Vruchtkleur Rood
Herfstkleuren Roodviolet
Bloemkleur Geel
Bloeiperiode Januari, Februari, Maart
Schors en takken Oranje, Bruin, Afbladderend
Grondsoort Löss, Zavel, Lichte klei, Lemige grond
Bodemvochtigheid Droog, Vochtig
Winterhardheid 4 (-34, 4 tot -28, 9 °C)
Verharding Weinig invloed
Wind gevoelig Weinig gevoelig
Giftig Nee